Frøken Jensens kogebøger i smukke nye (for)klæder
Du kender den helt sikkert: den ikoniske Frøken Jensens kogebog. Kogebogen kom i 27 oplag i hendes levetid og er siden genudgivet i en række af versioner og nyfortolkninger og er sammenlagt solgt i mere end en million eksemplarer.
Redaktionen 12-10-2024
Frøken Kristine Marie Jensen (1858-1923) var en dansk husbestyrerinde og kogebogsforfatter. Hun blev født i Randers og rejste efter sin konfirmation til København, hvor hun bl.a. efter et husholdningskursus hos Nathalie Zahle og et år i England blev ansat som husbestyrerinde hos familien Melchior. Her blev hun til sin død i 1923.
I 1901 blev hendes samling af opskrifter udgivet som FRØKEN JENSENS KOGEBOG, og hermed var en klassiker født.
Udover den smukke og reviderede version af den store kogebog, udgav Gyldendal i anledningen af Frøken Jensens 120-års jubilæum i 2021 også tre smukke mindre bøger med et udvalg af de bedste bage-, sylte- og juleopskrifter som passer til de vidunderlige Royal Copenhagen-stel, vi alle kender og elsker: FRØKEN JENSENS SYLTEBOG, FRØKEN JENSENS BAGEBOG og FRØKEN JENSENS JULEBOG.
I 2024 udkom FRØKEN JENSENS AFTERNOON TEA, og FRØKEN JENSENS KOGEBOG - ÅRET RUNDT
Alle bøgerne er vanvittigt smukke og meget brugbare - både sammen og hver for sig. Helt fantastiske boggaver, både´til housewarminggave, studentergave, mandelgave - eller bare til dit eget køkken.