Mad med respekt

Læseprøve

Madrester er madskatte. Spiser du den mad, du køber, gavner du miljøet og din pengepung. En gennemsnitsfamilie kan spare mere end 7000 kr. om året ved at undgå at smide mad ud, og mindre madspild er en af de bedste, kendte løsninger til at reducere udledning af driv­husgasser. Samtidig er produktion af fødevarer vurderet til at være den tredjestørste CO2-udleder i verden.

Stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, H.K.H. Prinsesse Marie, tv-kok Timm Vladimir, mad-iværksætter Anh Lê, de gastronomiske super­stjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt tv-kok Louisa Lorang, der alle er ildsjæle mod madspild, giver her deres bedste opskrifter.

Mad med respekt indeholder:
80 familievenlige opskrifter, baseret på råvarer og rester, som danske husholdninger hyppigt smider ud
Ideer til morgenbordet, madpakken, mellemmåltidet, frokosten, ­aftensmaden, desserten og festen 
Tips, viden og gode råd til en husholdning uden madspild.

Hvert solgt eksemplar af denne bog udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp.

  • Antal sider240
  • Højde228 mm
  • Bredde218 mm
  • Dybde26 mm
  • Vægt956 g
  • FormatIndbundet
  • ISBN9788702288650
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato05.11.2019
  • GenreFaglitteratur

Køb eksempelvis bogen hos:

Bøger af samme forfatter

Forfatter

Selina Juul

Selina Juul er født i Rusland og kom til Danmark som 13-årig. Hun stiftede i 2008 Stop Spild Af Mad – en bevægelse mod madspild, som siden har medvirket i over 200 lokale, landsdækkende, nationale og internationale projekter, events, kampagner, overskudsmadindsamlinger, analyser, debatter m.m., blandt andet i samarbejde med regeringen, EU og FN. I dag er Selina Juul bestyrelsesformand i organisationen Stop Spild Af Mad og bestyrelsesmedlem i regeringens Tænketank om forebyggelse af madspild og fødevaretab.

Selina Juul har på Gyldendal udgivet Stop spild af mad - en kogebog med mere i 2011 samt Mad med respekt i 2019 med deltagelse af bl.a. H.K.H. Prinsesse Marie.

Selina Juul er en af Champions 12.3 som er globale ambassadører for at fremme FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, delmål 12.3, om at halvere verdens madspild og fødevaretab inden 2030. Hun har skrevet over 200 kronikker og debatindlæg om madspild, bl.a. i The Huffington Post USA. Selina Juul har bidraget til og medvirket i over 35 danske og udenlandske bøger og publikationer om madspild. Mange hundrede medier, bl.a. BBC og CNN, har lavet reportager og artikler om Stop Spild Af Mads arbejde. En BBC-video om Selina Juuls arbejde fik på Facebook over 30 millioner visninger. Selina Juul taler jævnligt om madspild på alt fra Folkemødet på Bornholm til events i Berlin, London og New York. Har blandt andet talt på TEDx og Nordic Business Forum med 7.500 tilskuere fra over 30 lande.

Selina Juul blev optaget i Kraks Blå Bog fra 2015 og fik titlen “Årets Dansker” i 2014. Hun har desuden modtaget Honour of Ekotopfilm Award-prisen i 2019, Stræberen-prisen i 2018, European Young Leader-titlen i 2018 og kom på førstepladsen på 'Top 20 Responsible Leaders in Northern Europe'-listen i 2017, The Womenomics Influencer Award i 2016, Nordisk Råds natur- og miljøpris i 2013, Svend Auken-prisen i 2013, ALT for damernes Kvindepris i 2013, Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum i 2013 og JCI Danmarks The Outstanding Young Person-pris i 2011.

Læs mere på: www.stopspildafmad.org

Bøger i samme genre