
Cecilie Grønlund
Bemærk: Forfatterfotos og forsider må alene bruges i forbindelse med omtale af forfatteren og dennes bøger. Husk tydelig kreditering.
Berlingske
Midt i smerten ligger et håb, og det er den, man skal tage med sig, når man læser Cecilie Grønlunds lille, fine ungdomsroman om angst og afmægtighed. (…) bogen er som en lille fakkel af lys, der gør det lettere af se skygger, dybde og nuancer hos de særligt sårbare.
Man skal læse Jeg kunne flå noget levende for identikation og indsigt, og fordi Grønlund er en lovende ung forfatter, der med denne svære toer efter debuten i 2021, Døgnåben, slår sit navn fast som en stærk (ungdoms) skønlitterær stemme.
Weekendavisen
Det virker alt sammen troværdigt og bliver en styrke i portrættet af en på samme tid rå og porøs ungdomskultur, hvor alt og alle hele tiden bliver vurderet på udseende, præstationer og attitude.
(…) Romanen er en sammenbrudsroman med inspiration fra Tove Ditlevsen og Tom Kristensen, og Annas kvaler før, under og efter det store kollaps er præcist beskrevet. (…) men i modsætning til hos forbillederne er der et lyspunkt til sidst. Her sejrer en ungdomslitterær konvention om at formidle håb for de unge.
(…) Det er i den overbevisende beskrivelse af den indre logik i Annas selvdestruktion, at romanen for alvor har noget at komme med. Her er noget grumt og virkelig alvorligt på spil ligesom i den parodiske beskrivelse af de tilbud om hjælp, som Anna har modtaget som barn og ung (…). Hvis det er sådan, det foregår, er det pinligt for et velfærdssamfund. Anna er billede på en ung, som skriger så stille, at hun risikerer at forsvinde.
Lektørudtalelse
Yderst velskrevet og skarpt portræt af en ungdomsgeneration i dag. Fremstillingen af hovedpersonen Anna foldes indlevende og følsomt ud for læseren, fokus er på Annas svære livtag med hverdagen og følelserne. Fortællingen løftes af et meget smukt og sansemættet sprog. (...) En tankevækkende, hverdagsrealistisk fortælling, og en rørende og fængslende læseoplevelse.