Forfattermorgen: Bjørn Brandenborg og Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Onsdag d. 13. november kl. 8.30 - 9.00
Gyldendals hjørne - Klareboderne og Pilestræde, 1115 København K
Gratis adgang - ingen tilmelding nødvendig

   

Vær med når Gyldendal inviterer til Forfattermorgen! Mød tre aktuelle forfattere til en skarp og inspirerende samtale på hver 15 minutter om deres nye bøger. 

Køb de to bøger med 20% rabat og få dem signeret af forfatterne.

Der er gratis kaffe og croissanter. 

Om Bjørn Brandenborg

Med helt ny statistik, underholdende cases, et samfundsvidenskabeligt fundament og stærke holdninger bidrager Bjørn Brandenborg og Lars Olsen til debatten om forskellene mellem by og land. Bogen er dog langt fra en klagesang. Den er også en hyldest til livet i provinsen med natur, sammenhold og aktivt foreningsliv. Brandenborg og Olsen sætter fokus på mange af de fremmende initiativer, der er taget de senere år, bl.a. udflytning af arbejdspladser og undervisningsinstitutioner. Hør Bjørn Brandenborg fortælle om bogen. 
Det de kalder udkant kalder vi hjem

Det de kalder udkant kalder vi hjem

Med helt ny statistik, underholdende cases, et samfundsvidenskabeligt fundament og stærke holdninger bidrager Bjørn Brandenborg og Lars Olsen til debatten om forskellene mellem by og land.

De to forfattere skriver fra hver deres aldersgruppe – hhv. 32 og 69 år – og fra hver deres geografiske perspektiv – Bjørn Brandenborg er født i Svendborg, hvor han også bor, mens Lars Olsen er født og opvokset i København, men bor nu i Holbæk –  men de mødes i en enighed om, at vilkårene for at bo uden for de store byer er vanskelige og bidrager til unødvendig forskelsbehandling. Det handler om adgang til sundhedsbehandling, mulighed for realkreditlån, offentlig transport og meget andet.

Bogen er dog langt fra en klagesang. Den er også en hyldest til livet i provinsen med natur, sammenhold og aktivt foreningsliv. Brandenborg og Olsen sætter fokus på mange af de fremmende initiativer, der er taget de senere år, bl.a. udflytning af arbejdspladser og undervisningsinstitutioner.

Om Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen Vandring inden ophør og har siden udgivet blandt andet de prisbelønnede romaner Hildegard, Dronningen af Saba & Kong Salomon, Sorgens grundstof, Margrete I og Sange om stilhed og hjem.

RÆVEÅR er en kollektivroman om kvinder, der får det lille øsamfund til at fungere. Om et stilfærdigt, dramatisk liv, hvor man kun kan overleve ved at holde sammen.
Ræveår

Ræveår

Læsø 1780. Mellem hede og klitter, på den yderste del af øen, lever en gruppe kvinder. De ejer husene, kører hestevogne, passer dyr og børn og dyrker den sandede jord. Deres mænd og sønner er på havet og kommer sjældent hjem.

Nær den yderste klit graver hunræven hule og holder øje med kvinderne. Måske ved ræven mere om dem, end de selv gør. Nogen giver den gaver, andre stjæler den fra. Måske er det rigtigt, når én mener, der er hekserier på spil, en anden at det er klogest at holde sig for sig selv. For hvem har født det barn, der findes død på heden? Hvorfor var enken fra fårehuset taget alene ud i en jolle? Og hvad stiller man op med 600 strandede sømænd? Hvilke hemmeligheder kan man leve med, hvilke dør man af?

Signe, Frida, Nielsine, Kirsten, Abelone, Margrete, Dortea og Johanne knyttes sammen af et arbejdsfællesskab, hvor pligt tæller mere end sympatier. Hvor jorden og havet altid har det sidste ord og livet følger årstidernes skiften.

Det er en afsondret og arbejdsom tilværelse fuld af tab og håb. Og selvom de bestemmer mest derhjemme, er det let at komme galt afsted i en verden med love, der regulerer kroppen og giver hårde straffe til den, der får barn udenfor ægteskab.

”Ræveår” er en kollektivroman om kvinder, der får det lille øsamfund til at fungere. Om et dramatisk liv, hvor man kun kan overleve ved at holde sammen.