Gennem hele sin karriere har tidligere departementschef og ambassadør Ulrik Federspiel haft førstehåndskendskab til de fleste af de politiske beslutninger, der er blevet truffet i Danmark.
Han var direktør i Udenrigsministeriet i årene, hvor Sovjetunionen gik i opløsning og departementschef i Statsministeriet under Poul Nyrup Rasmussen med Maastricht-afstemningen og indsatsen i Jugoslavien. Siden blev han ambassadør i Washington i den dramatiske periode fra 2000 til 2005 for så at vende tilbage som direktør for Udenrigsministeriet. I dag er han rådgiver i det private erhvervsliv hos teknologivirksomheden Haldor Topsøe og formand for Det Udenrigspolitiske Selskab. Federspiel er med andre ord en mand, der gennem hele sin karriere har befundet sig tæt på magtens centrum i Danmark.
I bogen udfoldes et væld af begivenheder fra den nyere Danmarkshistorie: Fra indgåelsen af Romtraktaten i 1971, over Murens fald, til 9/11 og Irakkrigen. Fra arbejdsløshedskrisen i 1990'erne over den kontroversielle sag om forfatteren Salman Rushdie til sagen om Muhammed-tegningerne, den danske Guantanamo-fange og Libanonevakueringen.
Vi får en indgående beskrivelse af hændelserne den 11. september set fra Washington og af forløbet op til beslutningen om at gå i krig i Afghanistan og Irak. Den danske krigsdeltagelse beskrives her for første gang tæt på den amerikanske beslutningsproces.
Alle begivenheder er beskrevet indefra og med stor åbenhed. Vi kommer foruden en lang række danske politikere i selskab med koryfæer som Margaret Thatcher, Robert Mugabe, Georges W. Bush, Donald Trump og mange andre.
Federspiel har et fantastisk overblik over det udenrigspolitiske stof og leverer så vel de store linjer som de bemærkelsesværdige anekdoter.