Claus Holm
Claus Julius Holm er kok, smagsudvikler og foredragsholder – og et menneske med trang til at gøre en forskel. ”I mit køkken kan alt lade sig gøre.” Desuden er han forfatter til en lange række kogebøger og står bag køkkenserien HOLM.
Rødderne stikker dybt i den fede, sydfynske muldjord, hvor Claus Holm er bosat i Svendborg med sin kone Anne. Han elsker det sydfynske og begejstres ved naturen og områdets brede udvalg af små producenter, der beriger gryderne med friske råvarer.
Efter endt kokkeuddannelse lød startskuddet til et travlt og alsidigt liv som smagsudvikler og kok. Siden er det blevet til en årrække med erfaringer fra restaurationslivet som såvel selvstændig som ansat i både ind- og udland, foredragsholder, forfatter, kok på Go´ Morgen Danmark og hver eftermiddag på TV2s program Go´ appetit.
Desuden er Claus Holm en vigtig del af COOP’s projekt ’Sammen om bedre mad’, der har fokus på at bygge bro mellem producent og forbruger, med det formål at bringe smagen i øjenhøjde. Senest har han så også stået bag lanceringen af køkkenserien HOLM.
Claus Holm har altid arbejdet med mad, og den ro og den glæde han finder ved at arbejde med friske råvarer, opskrifter, godt køkkengrej og smagsudvikling i sit køkkenværksted, giver ham dagligt bekræftelse i, at han er på rette hylde: ”Jeg er kok, smagsudvikler og foredragsholder – og et menneske med trang til at gøre en forskel. I mit køkken kan alt lade sig gøre.”
Foto: David Bering, 2018