Forfattermorgen: Mød Gustav Valdemar Strange og Anders Fomsgaard

Onsdag d. 23. oktober kl. 8.30 - 9.00
Gyldendals hjørne - Klareboderne og Pilestræde, 1115 København K
Gratis adgang - ingen tilmelding nødvendig

  

Vær med når Gyldendal inviterer til Forfattermorgen! Mød tre aktuelle forfattere til en skarp og inspirerende samtale på hver 15 minutter om deres nye bøger. 

Køb de to bøger med 20% rabat og få dem signeret af forfatterne.

Der er gratis kaffe og croissanter. 

Om Gustav Valdemar Strange 

Gustav Valdemar Strange, f. 1992, er uddannet fra Forfatterskolen. Hans forfatterdebut, Til alle dem der vil forlade mig, er ballader om savn. Om at bære på en ulige familiehistorie, på en skam, der ikke er ens egen, og på lyster, der lever i det skjulte.
Til alle dem der vil forlade mig

Til alle dem der vil forlade mig

Som barn ventede han på, at nogen skulle give ham noget at sørge over. Han fantaserede om at blive skilsmissebarn, at få offerets blege, men smukke glød. Det skete bare ikke. Nu er han voksen, hans far er lige død af kræft, og han havde troet, at sorgen ville virke forløsende. At den ville slå ham ud og fylde ham med smukke og stærke følelser. Men sorgen er ikke andet end en lille myg i øret, og i stedet trænger noget andet sig på: Hans mor er pludselig blevet sin egen.

Gustav Valdemar Stranges forfatterdebut, Til alle dem der vil forlade mig, er ballader om savn. Om at bære på en ulige familiehistorie, på en skam, der ikke er ens egen, og på lyster, der lever i det skjulte.

 

Om Anders Fomsgaard

Anders Fomsgaard er overlæge, dr.med., adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet og siden 1992 leder af Virus Forskning & Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut.

Anders Fomsgaards nye bog SYGE HISTORIER - fra et langt lægeliv indeholder hans underholdende og skrækfascinerende historier fra et langt liv tæt på alverdens sygdomme. Ifølge Anders Fomsgaard er der ikke noget, der er så dårligt, at det ikke kan blive til en god historie – og gode historier kan man lære noget af. Det gør læger også: Sygehistorier er netop lægens redskab til at indsamle information om patienten.
Syge historier

Syge historier

I Syge historier fortæller læge og forfatter Anders Fomsgaard historier fra et langt liv tæt på alverdens sygdomme. 

Sygehistorier er en vigtig del af den måde, læger når frem til en diagnose på, og de er en del af alles livsfortælling, for sygdomme undslipper ingen.

Bogen er som Anders Fomsgaards tidligere udgivelse, Det er bare en virus, en kombination af erindringer og faglig viden. Den handler om talrige sygdomme og lidelser, forfatteren har mødt: fra tropesygdomme, traumer og corona til bylder, galdesten og forgiftninger. Fra det almindelige til det dramatiske, det alvorlige og det, man kan dø af.

Som læser bliver man klogere, lidt skræmt og ofte underholdt, for hvis vi skal kunne bære sygehistoriernes barske realiteter, må vi af og til gøre dem til en god fortælling. Samtidig minder sygehistorier os også om at glædes over alle de dage, vi ikke er ramt af en sygdom – og glædes over, at læger og lægekunsten bliver bedre og bedre.