Product image

Middelaldermad

Læseprøve

Hvad spiste danskerne i Middelalderen? Var det bare søbemad og smalhans? Danmarks førende madhistoriker, Bi Skaarup, er i denne bog gået på opdagelse i de historiske kilder og har samlet en række opskrifter fra 1200-1600 – og nyskrevet dem til det moderne danske køkken. Det er kager, dyppelse, fisk og flere krydderier, end man skulle tro. Det er dejlig mad.

 

 

  • Antal sider176
  • ForfatterBi Skaarup
  • ISBN9788702245394
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato17.04.2018

Køb eksempelvis bogen hos:

Forfatter

Bi Skaarup

BI SKAARUP, (1952-2014), cand. phil. i middelalderarkæologi, fra 1985 ansat på Københavns Bymuseum som museumsinspektør og medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Beskæftigede sig allerede fra sin studietid med madens kulturhistorie og har siden ved bl.a. foredrag og artikler formidlet dette emne. I mere end 20 år arrangerede hun historiske fester og stod desuden for oprettelsen af restauranten, Den Gyldne Svane, på Middelaldercentret i Nykøbing F.

Virkede desuden som forfatter og udgav på Gyldendal bøgerne Middelaldermad (1999), Bag Brødet (2012) og Renæssancemad (2013)