
Lærke Bagger
Bemærk: Forfatterfotos og forsider må alene bruges i forbindelse med omtale af forfatteren og dennes bøger. Husk tydelig kreditering.
Weekendavisen
Tænk, at en håndarbejdsbog kan efterlade læseren med en klump i halsen. I sit nye værk formår Lærke Bagger at bearbejde sorgen over sin fraværende fars død, inspirere sine fans og gøre strikkeopskrifter morsomme. Det er lidt af en præstation. Nu er den her, og ingen forventninger skuffes. Ved endt læsning af Strik 2 sad jeg med en klump i halsen, og hvor tit gør man det med en håndarbejdsbog? Designeren har gjort andet end at surfe på succesen. Hun har samlet al sin kraft og skrevet en bog med mantraet »Knit it out«. (...)
Men hvad med opskrifterne? Holder de? Ja, de gør. (...) Jeg siger bare: Glæd jer til Fancy Cardi med frynser og hanefjedsmønster i restegarn eller Family Sweater med det klassiske norske stjernemønster på bærestykket: en sweater, jeg har drømt om i årevis, siden Lærke Bagger solgte den i en af Københavns mest eksklusive tøjbutikker. (...) OPSKRIFTERNE ER DESUDEN fyldt med overraskende guldkorn. Faktisk steg mine forventninger efterhånden til det punkt, hvor jeg læste forkortelsen omg (helt almindeligt strikkesprog for »omgang« ) som OMG (»Oh My God« ). Alene det at gøre en strikkeopskrift underholdende er lidt af en præstation. Om den lidt svære entrelac-teknik hedder det, at den »godt [ må] se hjemmelavet ud. Det ER jo sgu da hjemmelavet«. Om Inner Child-sweateren: »Det ser farligt ud, I know, vi fikser det sammen. (...)
I den første bog, Strik, så vi et billede af en strikkende, topløs Lærke Bagger. Det var ikke ment sexet, det var der bare. I Strik 2 ser vi en hudløs Lærke Bagger. Så forgrædt, at hun har fået bygkorn. Hun skræller al glamour af sig. Det er det, der gør hende så glamourøs.