Klasseskellene vokser i Danmark – det gælder både økonomisk, geografisk og holdningsmæssigt. De øverste klasser – det meningsdannende og beslutningstagende lag – stikker af fra de over 60 procent i de nedre trin på klassestigen.
Kun 1,6 % af danskerne tilhører overklassen. Det er selvstændige, topledere og nøglemedarbejdere med indkomster over 1,2 million. Alligevel det er dem, der har magten: På de store arbejdspladser, i kultur og medier og generelt i samfundslivet. De bor for sig selv i parallelsamfund især omkring Københavnsområdet. Spørger man til deres holdninger, foretrækker de skattelettelser frem for velfærd, regner debatten om fattigdom for noget pjat og tror ikke på velfærdsstatens fremtid. De har med andre ord mistet troen på den samfundsmodel, som det store flertal af danskere sætter deres lid til.
Gennem data og egne journalistiske reportager zoomer bogen ind på forskellene i Danmark. Vi ser på de sociale klasser og på bydelene før og nu. Vi kommer tæt helt tæt på indbyggernes holdninger, kultur og sundhedstilstand og får dermed tegnet et billede af de forskelle – økonomisk, geografisk og holdningsmæssigt – der præger vores land.