5 hurtige til Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung skal genbesøge nogle klassiske børnehistorier i juleferien, hvor han i øvrigt ikke har tænkt sig at holde helt fri fra tastaturet

Af Anne-Sophie Uldall Petersen

 

Hvornår begynder det at føles som jul for dig? 

”Når vi sætter vores zombiehavenisser foran hoveddøren.”

OM JESPER WUNG-SUNG Jesper Wung-Sung (f. 1971) debuterede i 1998 med novellesamlingen TO RYK OG EN AFLEVERING og har siden skrevet en lang række anmelderroste bøger for børn, unge og voksne. De er oversat til adskillige sprog, filmatiseret og dramatiseret. Blandt de mange hædersbevisninger er BogForums Debutantpris, Statens Kunstfonds Treårige Arbejdslegat, Kulturministeriets Forfatterpris for Børne- og Ungdomsbøger, Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris, Silasprisen og De Gyldne Laurbær.

Hvad er din yndlingsjuletradition?
Det er at se filmen 'Martha' fra 1967 1. juledag sammen med min familie og en masse godt i glassene. Som første replik lyder: “Det er alt sammen uden betydning"."
Skal juledagene bruges på at skrive eller på at holde fri?
Jeg skriver alle dage året rundt - altså også den 24. december. Men jeg nyder, at andre holder fri; det giver mere tid til at skrive.”
Hvis du skulle holde jul i et børnebogsunivers, hvad skulle det så være?
Så ville jeg holde jul i Lønneberg, på gården Katholt. Selvfølgelig fordi der er garanti for såvel en hvid jul som gedigen underholdning - det sidste foranstaltet af Emil - men nok først og fremmest fordi jeg er ret sikker på, at ingen kan lave julemad som Alma Svensson. Alene tanken om hendes medisterpølse ...”
Giver du ikke et par gode børnebogsanbefalinger til juleferien?

Udover nævnte Emil fra Lønneberg kunne man tage et H.C. Andersen eventyr hver dag i juleferien. Eller læse Cecil Bødkers genfortællinger af bibelhistorier.”

Find alle bøger af Jesper Wung-Sung her