Bøger om Kongehuset, der åbner Amalienborgs døre for dig

Træd ind ad porten hos Kongehuset og bliv ’dus’ med de kongelige. I biografier, på tegninger og på billeder får du et unikt syn på et af verdens ældste monarkier. God fornøjelse.

Forsidebilleder af bøger om Kongehuset 

Bøger om Kongehuset til dig, der vil kende mennesket under kronen

Vil du gerne helt tæt på de kongelige? Bag de royale titler finder vi mennesker med unikke fortællinger og beretninger. Med årene har den royale familie åbnet sig mere og mere op for den danske befolkning, så vi nu har mulighed for også at lære de kongelige at kende som sårbare individer og medmennesker. 
MONARK OG MENNESKE er et nært portræt af Dronning Margrethe. Gennem beretninger fra mennesker med fagligt eller personligt forhold til dronningen, får vi et portræt af en regent, der har repræsenteret Danmark udadtil og forenet landet indadtil. Du kan også læse om Dronning Margrethe i BARN AF BESÆTTELSEN, hvor Dronningen sammen med 27 andre kendte danskere fortæller ærligt og gribende om en opvækst under den tyske besættelse. 

Samme nærhed får du i UNDER BJÆLKEN, Kronprins Frederiks fortælling om at finde sig selv i rollen som kommende konge. Som læser får du et indblik i Kronprinsen som familiefar, frømand, akademiker, konge og meget mere. Bogen bør læses af både dem med interesse i Kongehuset, og dem, der ønsker at læse et stærkt portræt af et usædvanligt menneske i en usædvanlig situation.

Monark og menneske
Monark og menneske

Mennesker med et enten fagligt eller nært forhold til dronning Margrethe fortæller om, hvordan hun i 50 år er vokset til at blive et nationalt samlingspunkt, som befolkningen holder af og lytter til. Kong Willem-Alexander af Holland, kronprins Haakon af Norge, kronprinsesse Victoria af Sverige, statsminister Mette Frederiksen, billedkunstner Bjørn Nørgaard, fhv. kgl. konfessionarius Erik Norman Svendsen, arkæolog Flemming Kaul, ambassadør Ulrik Federspiel, teaterdirektør Kasper Holten og de nære veninder Birgitta Hillingsø og Marianne Haslund-Christensen beretter om de søjler, som dronning Margrethes liv hviler på: familien, nationen, rigsfællesskabet, historien, troen og kunsten, og geologen Minik Rosing og maleren Trondur Patursson fortæller om forholdet til Grønland og Færøerne.

I bogen gør Dronningen også selv status over sine 50 år som Danmarks statsoverhoved.

Tilsammen udgør beretningerne et varmt og levende portræt af en regent, der har repræsenteret Danmark udadtil og forenet landet indadtil. Let har det ikke altid været, Dronningen har skullet tackle udfordringer og kriser. Både som monark og menneske.

Det sort-hvide portræt af dronningen er taget af Jan Grarup med den gamle teknik, der hedder wetplate. Det er en stålplade, der behandles med forskellige kemikalier, og hvor eksponeringstiden er ret lang (5-7 sekunder). Billedet skal fremkaldes øjeblikkeligt i mørkekammer, og pladen tåler ingen ridser, skrammer eller fingeraftryk, så bliver den ødelagt. 100 kg udstyr blev bragt ind på Amalienborg – herunder mobilt mørkekammer – til brug for portrætfotoet.

Der blev taget i alt fem wetplates, hvoraf dronningen selv har peget på det, der endte med at blive bogens forside. 

Under bjælken
Under bjælken

I otte medrivende kapitler - Dreng, Teenager, Akademiker, Frømand, Erobrer, Familiefar, Sportsmenneske og Konge - fortæller Jens Andersen om Kronprins Frederiks liv. Fra fødslen på Rigshospitalet midt under ungdomsoprøret i 1968 til det moderne familiefællesskab i Frederik 8.s Palæ i vore dage, hvor et modent og stærkt kronprinspar er klar til den store opgave, der i mange år var et åg for Kronprinsen.

Under bjælken - et portræt af Kronprins Frederik er en usædvanlig bog om et usædvanligt menneske i en usædvanlig livssituation. Den er baseret på samtaler og rejser med Danmarks kommende konge igennem halvandet år samt en lang række interviews med hans hustru, bror, forældre, private vennekreds, tidligere hofchef, samt Kronprins Haakon af Norge og Kronprinsesse Victoria af Sverige.

Bogen, der i form og indhold sætter en ny standard for royale biografier, går tæt på Kronprins Frederiks viljestærke kamp for at forlige sig med sin skæbne og rolle, skildrer hans mange opgør med sig selv og sine omgivelser og følger den personlige rejse fra rebelsk drengebarn og genert ungt menneske til fandenivoldsk frømand og lykkelig far til fire.

Bøger om Kongehuset til dig, der vil dykke ned i historien

Får det din puls op at læse om fortidens kongelige intriger og monarkiets kampe og sejre? Vil du gerne tilbage i tiden for at lære mere om Kongehusets historie? Den historiske biografi FREDY om Frederik d. 8., ’Den evige kronprins’, er historieskrivning, når det er bedst. Efter 42 år som kronprins nåede Frederik d. 8. kun at opleve seks år og 106 dage som konge. Læs om den tumultariske periode med forfatningskamp, systemskiftet i 1901 og de anspændte dynamikker, der herskede i Kongehuset. 
Du kan også bruge Kongehuset som en prisme til at forstå nationalhistorien med DE DYBESTE RØDDER, når Dronning Margrethe agerer rejsefører på et togt gennem Danmark. Det er historien om Danmark og danskerne fortalt af en regent, der kender hver en krog af landet og forstår at tage folkesjælen på kornet. 

Eller lær mere om en af de mest dramatiske perioder for både Kongehuset og Danmark i KONGEHUSET UNDER BESÆTTELSEN. 180 unikke og historiske fotos af Dronning Margrethe og hendes familie udfolder den samlede fortælling om, hvordan den tyske besættelse af Danmark 1940-1945 med ét slag forandrede kongefamiliens liv og position

De dybeste rødder
De dybeste rødder

Med dronning Margrethe som rejsefører inviteres læseren med på et togt gennem Danmark. Aldrig før har dronningen fortalt så indgående om sit land og sine landsmænd. Det er blevet til historien om os. Fortalt af en regent, der kender hver en krog af landet og forstår at tage folkesjælen på kornet.

Dronningen fortæller om de første jægerfolk, om vikingerne og om tiden som stormagt. Hun beretter om nederlagene, der næsten udslettede os, og om viljen til at rejse landet igen.

Undervejs kommer vi med den lille prinsesse Margrethe på rejse rundt i landet med forældrene, kong Frederik og dronning Ingrid, hvor hun møder nye egne og mennesker.

Vi hører om, hvordan hun som tronarving og regent har oplevet de store skift i nyere tid, hvor Danmark er gået fra knaphed til overflod, fra land til by, fra traditionelle kønsroller til kvindefrigørelse og fra venlig nysgerrighed til skepsis over for indvandring.

Beretningen er gennemsyret af dronningens tro på, at vi kan klare udfordringerne, hvis vi vil.

Tag med på en tankevækkende rejse gennem riget med dronningen som kærlig, kyndig og kritisk vejviser.

Fredy
Fredy

Poul Smidt tegner i sin politiske biografi et portræt af Frederik 8. og ikke mindst af den tid og de begivenheder, der kom til at farve hans liv som kronprins og konge. Hans skæbne var bestemt, men hans rolle var vanskelig. Han var en kronprins og konge, der skulle finde sin vej i en turbulent politisk tid, og snubletrådene på hans vej mod tronen var mange.

Gennem blandt andet familiens egne beretninger og breve skriver Poul Smidt fortællingen om en mand, der levede 42 år som kronprins og 6 år som konge – om manden og mennesket, om hans store kongelige familie og dens forhold til hinanden og tidens begivenheder, og ikke mindst om en tid af Danmarkshistorien med forfatningskamp og Systemskiftet i 1901.

I historieskrivningen har Frederik 8. været klemt mellem sin far Christian 9., Europas svigerfader, og sin søn Christian 10., der blev genforeningens og besættelsestidens konge.  Men trods et par dramatiske slag på parlamentarismens kant, fremstår han endeligt som den første danske konge med vilje til folkestyre. Klemt var han også i familien. Christian 9. holdt valgte at holde sin søn ude af magtens cirkler, og hans mor og søstre kom aldrig til at acceptere hans hustru, den svenske prinsesse Louise.

Læs mere her: www.fredy.dk

Bøger om Kongehuset til dig, der vil lære om livet på slottet

Hvordan ser det ud, når der dækkes op til Dronningens morgenmåltid? Og hvordan bliver man royal kammertjener? Der er nok læsestof til dig, der gerne vil ind bag murene på Amalienborg og lære om Kongehusets samlinger og dagligdag.

I DRONNINGENS PRIVATE SKATTE giver hofinventarinspektør Elisabeth von Buchwald unik adgang til det private, kongelige inventar. Kom helt tæt på historiske, spændende og værdifulde ting fra den private del af Kongehusets samlinger og hør de dramatiske fortællinger bag skattene. Du kan også lære mere om de skatte, der er lavet fra Dronningens egen hånd i DRONNINGENS KIRKETEKSTILER. Et illustreret pragtværk om samtlige af Dronningens broderiarbejder og designs til de danske kirker. Skrevet af to af landets mest vidende forfattere inden for kirkelig kunst og tekstiler, seniorforsker Anne Hedeager Krag og tekstilkunstner Vibeke Lindhardt. Eller lær mere om de mennesker, der får Amalienborg til at køre rundt. KAMMERTJENEREN er et portræt af royal kammertjener Anker Andersen – fra hans ydmyge arbejderhjem i Tommerup på Fyn til Amalienborg Slot i København. Gennem et langt forløb, der startede med tjeneste for Kong Frederik IX og fortsatte med Prins Henrik, træder vi sammen med Anker Andersen ind gennem de majestætiske dobbeltdøre og videre ind i beretningen om den levede historie i danskernes kongehus.

Bøger om Kongehuset til dig, der har brug for noget særligt

Synes du, at biografier og historiebøger er for kedelige, så kan det være, at du i stedet skal have fat i BLÆKSPRUTTEN OG KONGEHUSET. Her får du et humoristisk blik på Kongehuset gennem årene med Blækspruttens mange karikaturer og satiretegninger. Med glimt i øjet fortælles mere end 130 års royal Danmarkshistorie med hovedvægt på de seneste 70 år, når Blæksprutten følger Kongehusets udvikling fra distance til inklusion. Danmark har verdens mest moderne monarki, og det er Blæksprutten det bedste bevis på.
Har du stadig ikke fundet noget, der vækker din interesse, er det måske på tide at krydse landegrænserne. I serien DEN ENGELSKE KONGEFAMILIE kan du komme helt tæt på en af de mest berømte og berygtede royale familier. Serien byder på skandaler, hemmeligheder, rigdom, pligter og ulykkelig kærlighed, når du får fortællingerne fra Elizabeths uventede tronbestigelse til Harry og Meghans skandaløse exit. 

Den engelske kongefamilie
Den engelske kongefamilie
  • Den engelske kongefamilie

Skandaler, hemmeligheder, rigdom, pligter og ulykkelig kærlighed. Alt sammen ord, som du måske forbinder med den engelske kongefamilie. Fra Elizabeths uventede tronbestigelse over Charles’ og Dianas ulykkelige ægteskab til prins Andrews forbindelse til en vis Epstein og Harry og Meghans skandaløse exit.

I serien DEN ENGELSKE KONGEFAMILIE kan du komme helt tæt på. Vi skal på en rejse gennem de sidste hundrede år, hvor du skal tilbringe tid med hele den berømte og berygtede royale familie. Serien er baseret på virkelige begivenheder fra huset Windsors historie og omsat til filmiske scener. 

Serien er skrevet og produceret direkte til lyd af RAKKERPAK PRODUCTIONS for Gyldendal Stereo. 

Blæksprutten og Kongehuset
Blæksprutten og Kongehuset

Lige siden Blækspruttens start i 1889 har man haft et kærligt, satirisk og humoristik forhold til Kongehuset. Med glimt i øjet fortælles mere end 130 års royal Danmarkshistorie med hovedvægt på de seneste 70 år med den tatoverede og folkelige Frederik den 9., hans svenske Dronning Ingrid og de tre prinsesser, Anne Marie, Benedikte og HM Dronning Margrethe. Både Majestæten og hendes Prinsgemal Henrik samt sønnerne Joachim og Kronprinsen Frederik er blevet tegnet og fortalt af Blækspruttens utrolige team af medarbejdere. Blæksprutten følger Kongehusets udvikling fra distance til inkluderen. Danmark har verdens mest moderne monarki, og det er Blæksprutten det bedste bevis på.

Kongen ridetur
Uddrag

29-10-2020

Over ham fløj nazisternes bombemaskiner: Dengang kongen red gennem København hver morgen for at styrke sit folk

KONGEHUSET UNDER BESÆTTELSEN er historien om en familie, der ligesom resten af danskerne blev taget på sengen en tidlig aprilmorgen i 1940 og derfra måtte indtage et nyt ståsted og kæmpe sig gennem de fem besættelsesår.