Forfattermorgen: Anna Elisabeth Jessen og Dorthe Chakravarty

Onsdag d. 9. oktober kl. 8.30 - 9.00
Gyldendals hjørne - Klareboderne og Pilestræde, 1115 København K
Gratis adgang - ingen tilmelding nødvendig

  

Vær med når Gyldendal inviterer til Forfattermorgen! Mød tre aktuelle forfattere til en skarp og inspirerende samtale på hver 15 minutter om deres nye bøger. 

Køb de to bøger med 20% rabat og få dem signeret af forfatterne.

Der er gratis kaffe og croissanter. 

Om Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessen er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. VERDENSPORT af Anna Elisabeth Jessen er en verdensomspændende roman om menneskeskæbner, der krydser hinanden i et stormfuldt dansk-tysk erhvervseventyr.  
Verdensport

Verdensport

VERDENSPORT af Anna Elisabeth Jessen er en verdensomspændende roman om menneskeskæbner, der krydser hinanden i et stormfuldt dansk-tysk erhvervseventyr.

Sønderjylland 1937. De to skibsrederfamilier Hassel og Nielsen har vind i sejlene. Skibsfarten på verdenshavene blomstrer, og familierne ejer fornemme villaer og palæer i både Danmark og Fjernøsten. Det er driftige folk, der forstår at navigere, også da verdenskrigen kommer med nye fronter og fjender – og venner.

I krigsårene bor to drenge under samme tag i familien Nielsens villa i Shanghai. Dansk-tyske Georg er sønnen i huset og en af arvingerne til dynastiet; kinesiske Hai Song er familien Nielsens teaboy. En polsk pige, Eva, arbejder også i huset, men pludselig en dag er hun væk.

De næste 80 år udfoldes konsekvenserne af de dramatiske og ikke mindst de hemmeligholdte begivenheder i krigens skygge. Sporene fører kloden rundt: fra Shanghai til Lissabon, fra Hong Kong til København, fra New York til Costa del Sol – og tilbage til Sønderjylland, hvor det hele begyndte. Og fortsætter.

Om Dorthe Chakravarty 

Dorthe Chakravarty er historiker og journalist. Fortællingen om MATAS er et stykke danmarkshistorie i striber og farver om en virksomhed, som danskerne har et nært forhold til. I dag er Matas Danmarks største detailkæde og har en medlemsklub, der tæller mere end 1,8 millioner danskere. Og 99 % af alle danske kvinder har kendskab til kædens varer.
Matas

Matas

Fortællingen om MATAS er et stykke danmarkshistorie i striber og farver om en virksomhed, som danskerne har et nært forhold til. 

Gennem 75 år har generationer af mænd og kvinder over hele landet handlet og arbejdet i deres lokale, ofte familiedrevne materialhandel. Vi får historien om de berømte striber og den unikke beretning om en virksomhed, der tidligt uddanner kvinder til handel, drift og ledelse. Matas er grundlagt i 1949 af en række foretagsomme materialister - alle mænd. I dag er butikkerne i overvejende grad drevet og ledet af kvinder.

Den stribede danmarkshistorie er samtidig et strejftog gennem Matas’ mange varer, der spænder fra citronsyre over high-end-kosmetik og helseprodukter til sexlegetøj. I dag er Matas Danmarks største detailkæde og har en medlemsklub, der tæller mere end 1,8 millioner danskere. Og 99 % af alle danske kvinder har kendskab til kædens varer.

Bogen er rigt illustreret med farverige reklamer, plakater, tegninger og fotos fra danmarkshistorien fra 1940'erne og frem til i dag.