Hvert femte barn udsættes i dag for vold. Det sker til trods for, at det snart er 30 år siden, at vi i Danmark afskaffede revselsesretten og forbød forældre at slå deres børn. Siden har vi som samfund lullet os ind i en forestilling om, at vold mod børn næsten ikke findes. Det er på tide, at vi afliver den myte én gang for alle.
Peter Hummelgaard er selv vokset op i et hjem med vold. Hos sin mormor og morfar mødte han den kærlighed og omsorg, et barn har brug for, så han selv har fået et godt liv. Men hans barndom og ungdom og siden hans tid som justitsminister har vist ham voldens omkostninger.
Nogle børn reddes, som Peter Hummelgaard, ud af volden takket være familiemedlemmer eller velfærdssamfundets sikkerhedsnet, mens andre kan se frem til et liv i kriminalitets-, arbejdsløsheds- og sygdomsstatistikkerne, fordi ingen voksne greb ind.
Vold er dyrt. For børnene. Og for samfundet. Derfor er der brug for flere politiske indsatser, der sætter en stopper for vold. Men først og sidst må vi alle som borgere påtage os den samfundsforpligtelse at se og hjælpe børn, der udsættes for vold, uanset hvor den opstår. Der er noget, vi skal tale om.